Bilgisayarlı Muhasebe
Sanayi devrimi ile birlikte işletmelerin üretim kapasitesi artmıştır. Bu durum işletmelerde takip edilecek bilgilerin hem sayısının hem de çeşidinin artmasına neden olmuştur. Bunun sonucu olarak bilgilerin insan emeği ile takip edilmesi güç hale gelmiştir. Ortaya çıkan bu zorluk, işletmelerde bilgilerin takip edilmesinde bilgisayar kullanımını gerekli kılmıştır. Bilgisayarın işletmelerde kullanıldığı ilk bölüm ise muhasebe bölümüdür.
Muhasebe, bir işletmede meydana gelen mali nitelikteki işlem ve olayları, para ile ifade edilmiş şekilde kaydeden, sınıflandıran, özetleyen, analiz eden, yorumlayan ve bilgi veren bilim ve sanattır. Bir insanı tanıyabilmek ve onunla ilgili karar verebilmek için ortak bir dili konuşmak gerekir. Aynı şekilde işletmeleri tanıyabilmek ve onlarla ilgili karar verebilmek için de ortak bir dil olması gerekir. İşte, işletmelerde kullanılan bu ortak dil muhasebedir. Muhasebe, işletmelerin dilidir.
Muhasebe, işletmede ortaya çıkan ham verileri finansal bilgiye dönüştüren bir bilgi sistemidir. Teknolojinin hızlı bir şekilde gelişmesi, işletmelerin yoğun bir rekabet ortamında faaliyette bulunmasına neden olmuştur. Bu noktada, işletmelerin rekabet avantajı sağlamasında en önemli unsur bilgidir. Muhasebe yazılım programları mali nitelikteki işlem ve olayları depolama ve ilgililere sunma işlevini yerine getirmektedir. Bilgi ve bilişim çağı olarak adlandırdığımız günümüzde, önemli olan bireylerin bu programları kullanabilmesi hatta bunun ötesinde verinin bilgiye dönüşmesi sürecine tecrübe ve yorumlama yeteneğini katabilmesidir.
Bu açıdan değerlendirdiğimizde biz Niyet Akademi Eğitim ve Danışmanlık Merkezi olarak Bilgisayarlı Muhasebe Kursu eğitim programımızda hedefimiz şunlardır; katılımcılarımızın muhasebe bilgi sistemine hakim olması, muhasebe yazılım programlarını kullanabilme becerisine sahip olması, tecrübelerini artırıcı örnek olayları çözümleyebilmesi ve yorumlama yeteneğini geliştirici örnek çalışmaları yürütebilmesi.
Bilgisayarlı Muhasebe Eğitiminin Kazanımları
Ticari defter ve belgeleri tutma ve düzenleme
Bildirge ve beyannameleri düzenleme
Tek düzen hesap planına hakim olma
ETA, LOGO ve MİKRO muhasebe paket programlarının son versiyonlarını en üst seviyede kullanabilme
Bilgisayarlı Muhasebe Eğitiminin İçeriği
Tacirin Tanımı ve Tacirin Sınıflandırılması, Hakları, Sorumlulukları
Beyannamelerin Düzenlenmesi
Bildirgelerin Düzenlenmesi
Ücret Hesaplaması ve Ücret Bordrosunun Düzenlenmesi
Ticari Belgelerin Düzenlenmesi
Muhasebenin Tanımı ve Fonksiyonları
Muhasebenin Temel Kavramları
Hesap Kavramı
Muhasebede Hesap Çeşitleri ve İşleyişi
Bilanço Hesaplarının İşleyişi ve Örnek Uygulamalar
Gelir Tablosu Hesaplarının İşleyişi ve Örnek Uygulamalar
Bilanço ve Gelir Tablosunun Düzenlenmesi
ETA, LOGO ve MİKRO Muhasebe Paket Programlarında
Stok İşlemleri
Cari İşlemleri
İrsaliye İşlemleri
Fatura İşlemleri
Çek/Senet İşlemleri
Kasa İşlemleri
Banka İşlemleri
Entegrasyon İşlemleri
Bilgisayarlı Muhasebe Eğitiminde Neden Niyet Akademiyi Tercih Etmeliyiz?
Bilgisayarlı Muhasebe Eğitimi, teorik muhasebe bilgisi ile güncel uygulamaları bütünleştiren, piyasanın ihtiyaç duyduğu bilgi ve becerileri aktarabilen uzman eğitmenlerimiz tarafından gerçekleştirilmektedir.