Bardakta sufle için öncelikle tavaya tereyağını alalım ve kısık ateşte eritelim.
Yağ eridikten sonra üzerine çikolatayı ekleyelim ve çikolata da eriyene kadar karıştıralım.
Daha sonra un ilave edelim ve tahta bir kaşık ya da spatula ile karıştıralım.
Ocağı kapatalım ve harcımızı soğuması için bir kenarda bekletelim.
Diğer taraftan karıştırma kabına yumurtaları, şekeri, tuz ve vanilyayı ilave ederek mikserle tüm malzemeler güzelce karışana kadar çırpalım.
Köpüren karışımın içerisine hazırladığımız çikolatalı unu ilave edelim ve çırpmaya devam edelim.
Kullanacağımız bardak ya da fincanların içerisini sıvı yağ ile yağlayalım.
Hazır olan hamuru bardakların içerisine boşaltalım. Bu aşamada bardakları çok doldurmamaya dikkat etmelisiniz.
Doldurduğumuz bardakları tencereye alalım. Bardakların yarısına gelecek şekilde tencereye su ilave edelim.
Üzerine temiz bir örtü örttükten sonra tencerenin kapağını kapatalım ve suyu kaynamaya bırakalım.
Su kaynadıktan sonra bardakta suflelerimizi 4-5 dakika daha pişirmeye devam edelim. Pişme süresi bardakların boyutuna göre değişiklik gösterebilir. AFİYET OLSUN...