Nitelikli İşgücü Yetiştirme Akademisi
Niyet
|
Duyuru :
DEKORATİF SEPET ÖRÜCÜLÜĞÜ KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR
KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR
FOTOĞRAF ÇEKME VE GÖRSEL SANATLAR KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.
PAYHANE CAFE NİYET AKADEMİ MUHALLEBİCİ KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.
Giriş
Kayıt Ol
Kurumsal
Kuruluş Amacımız
Eğitim İlkemiz
Başkan
Kurslarımız
Ahşap Boyama
Seramik Biçimlendirme
Dünya Mutfağı
Plates Eğitimi 1. Seviye
Daha Fazlası
Kurs Merkezlerimiz
Duyurular
Foto Galeri
Payhane
Niyet Dükkan
İletişim
Payhane Mutfak Akademisi
Payhane Cafe
Bostan Kebabı
Malzemeler;
2 adet postan patlıcan
300 gram kıyma
1 adet büyük boy soğan
1 adet sivri biber
1 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
Pul biber
Karabiber
Kimyon
Toz kırmızıbiber
Tuz
Sosu için;
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı domates salçası
Pul biber
Karabiber
Kekik
Tuz
Üzeri için;
Domates
Biber
Yapılışı;
Öncelikle patlıcanları alacalı soyup bir parmak kalınlığında dilimliyoruz.
Yaklaşık 20 dk tuzlu suda bekletelim.
Suyunu süzüp kurulayarak kızgın sıvı yağda kızartalım.
Daha sonra havlu peçete serili bir tepsiye dizelim.
Bu sırada yapışmaz tabanlı bir tavayı ısıtıp kıymayı suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
Üzerine sıvı yağ ekleyip minik doğranmış soğanları ekleyin güzelce kavuruyoruz.
Daha sonra salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
Minik doğranmış biberleri ekleyip kavuruyoruz.
En son minik doğranmış domates ve baharatları ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Patlıcanları borcama dizelim.
Üzerine kıyma koyup, isterseniz birer dilim biber ve domates de koyup sosunu hazırlayalım.
Sos için kıyma kavurduğunuz tavaya salçayı ekleyip kavuruyoruz.
Üzerine suyunu ve baharatları ekleyip bir taşım kaynatıyoruz.
Borocamın altına döküp, patlıcanların üzerini ıslatılıp sıkılmış yağlı kağıt ile kapatın.
Önceden ısıtılmış 200 derecede pişiriyoruz. AFİYET OLSUN.
Payhane Mutfak
Payhane İletişim
Yemek Tarifleri
Galeri