Nitelikli İşgücü Yetiştirme Akademisi
Niyet
|
Duyuru :
DEKORATİF SEPET ÖRÜCÜLÜĞÜ KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR
KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR
FOTOĞRAF ÇEKME VE GÖRSEL SANATLAR KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.
PAYHANE CAFE NİYET AKADEMİ MUHALLEBİCİ KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.
Giriş
Kayıt Ol
Kurumsal
Kuruluş Amacımız
Eğitim İlkemiz
Başkan
Kurslarımız
Ahşap Boyama
Seramik Biçimlendirme
Dünya Mutfağı
Plates Eğitimi 1. Seviye
Daha Fazlası
Kurs Merkezlerimiz
Duyurular
Foto Galeri
Payhane
Niyet Dükkan
İletişim
Payhane Mutfak Akademisi
Payhane Cafe
Ekler
Kreması için;
800 ml süt
1 su bardağından bir parmak eksik şeker/145 gr
1 yumurta sarısı
Yarım su bardağından bir parmak az mısır nişastası/ 40 gr
1 su bardağı dolusu un/ 115 gr
2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 Türk kahve fincanı soğuk süt
1 poşet sade Krem şanti
Hamuru için;
1 su bardağı su/ 182 gr
1 çimdik tuz
100 gr tereyağı veya margarin
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı şeker/ 10 gr
1 su bardağından biraz fazla un/ 125 gr
4 adet yumurta
Üzeri için;
200 gr eritilmiş çikolata/ 100 gr sütlü+100 gr bitter kullandım.
Küçük bir parça eritilmiş beyaz çikolata
Yapılışı;
Öncelikle kreması için; süt, şeker ve yumurta sarısı tencereye alınarak yumurta sarısı kaybolana kadar çırpılır.
Ardından nişasta ve un ilave edilerek çırpılmaya devam edilir. Ocağa alınarak koyu bir muhallebi oluncaya kadar pişirilir.
Üzeri hava almayacak şekilde streçlenip, oda ısısında soğumaya bırakılır.
Soğuk süt, şantiyle birlikte sertleştirilir. Soğuyan muhallebi bir kez mikserle çırpılır, ardından sertleşmiş şantiyle birleştirilerek mikserlenir.
Hamuru için tencereye sırasıyla su, tuz, yağ, vanilya ve şeker alınarak kaynaması beklenir.
Kaynadığı anda unu ilave edilir ve kısık ateşte hamur toparlanana kadar karıştırılarak pişirilir.
Hamur toparlandığında oda ısısında soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra içerisine tek tek yumurtalar ilave edilir. Her yumurta eklendiğinde yaklaşık yarım saniye mikserle çırpılır.
Hamur sıkma torbasına doldurularak, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine belli aralıklarla, istenilen uzunlukta sıkılır.
Isıtılmış 180 derece fırında 45-50 dk pişirilir.
Pişen ve soğuyan ekler hamurları ortadan ikiye kesilir. Taban kısımlarına bol şekilde krema sıkılır veya kaşıkla doldurulur.
Üst kısımları eritilmiş çikolataya batırılarak kremaların üzerlerine oturtulur. Arzu edilirse eritilmiş beyaz çikolatayla süslenir.
Mümkünse bir gece yada 4-5 saat buzdolabında dinlendirilerek servis edilir. AFİYET OLSUN.
Payhane Mutfak
Payhane İletişim
Yemek Tarifleri
Galeri