İlk önce hamurumuzu yoğuralım. Hamurumuzu dinlenmeye alalım. Hamurumuz dinlenene kadar iç harcımızı hazırlayalım.
İç harcımız için tüm yeşillikleri bolca suda yıkayıp suyunu süzdürelim. İnce ince doğrayalım. Salçayı zeytinyağı da kavurup yeşilliklerin üzerine gezdirelim.
Peynir tuz ve karabiberi ilave edip harcımızı güzelce karıştıralım. Daha sonra hamurumuzdan küçük portakal boyunda 6 adet beze yapıyoruz. Şimdi sıra böreğin yapım aşamasındayız.
Öncelikle 1 parça hamurumuzu tepsimizin boyunda un ile açıyoruz. Tepsimizi yağlayıp içine açmış olduğumuz hamuru yerleştiriyoruz.
Tepsiye yerleşen hamuru 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile her yerini yağlıyoruz. 2. hamuru açıp tepsiye yerleştiriyoruz.
Bu defa içerisine iç harcımızın yarısını ekliyoruz. 3. hamurumuzu açıp tepsiye yerleştiriyoruz ve tekrar 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlıyoruz. 4. hamurumuzu açıp tepsiye yerleştiriyoruz.
Kalan iç harcımızı bu kata yerleştiriyoruz. 5. katı açıp harcın üzerine yerleştiriyoruz ve yağlıyoruz. 6. katı açıp böreğimizin son katını yapmış oluyoruz.
En üst katı fazlaca yağlıyoruz ve daha sonra dilimleyip 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. AFİYET OLSUN.