MALZEMELER:
Keki İçin:
-5 adet yumurta
-1 su bardağı şeker
-1,5 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
Keki Islatmak İçin:
-4 su bardağı süt
-yarın su bardağı şeker
-200 ml krema
Krem Şanti İçin:
-1 paket krem şanti
-1 su bardağı soğuk süt
Üzeri İçin:
-350 gr frambuaz
-1/2 su bardağı toz şeker
-2 yemek kaşığı nişasta
-1 su bardağı su
YAPILIŞI:
Trileçe keki için uygun bir kaba yumurtaları ve şekeri alalım. Köpük köpük oluncaya kadar mikserle güzelce çırpalım.
Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tekrardan çırpalım.
Kare borcama pişirme kağıdını yerleştirelim.
Ardından hazırladığımız hamuru borcama boşaltalım.
Hamuru bir spatula yardımıyla eşit bir şekilde yaydıktan sonra kekimizi 160 dereceye ısıttığımız fırında 35 dakika boyunca pişmeye bırakalım.
Diğer taraftan keki ıslatmak için bir kaba süt, sıvı krema ve şeker ekleyelim. Şeker eriyinceye kadar karıştırarak bir kenara alalım.
Sosu için sos tenceresine frambuazı alalım. Ardından şekeri ilave edelim.
Diğer taraftan mısır nişastasına suyu ekleyelim. Karıştırarak nişastayı çözelim.
Daha sonra hazırladığımız nişastayı tencereye ilave edelim ve güzelce karıştıralım.
Frambuaz sosunu sürekli karıştırarak orta ateşte pişirelim.
Sos kaynamaya başladıktan sonra vanilya ilave ederek tekrardan karıştıralım.
Kaynayan sosu ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
Pişen kekimizi fırından alalım ters çevirerek pişirme kağıdını hızlıca çıkardıktan sonra bir kürdan yardımıyla üzerine delikler açalım.
Ardından hazırladığımız süt şerbetini üzerine gezdirelim. Kekimizi oda sıcaklığına gelinceye kadar beklemeye bırakalım.
Oda sıcaklığına geldikten sonra kekin üzerine çırpılmış krem şanti sürelim.
Krem şantiyi güzelce yaydıktan sonra soğuyan frambuazlı sosu da üzerine gezdirelim. Sosumuzu da yine her yeri eşit olacak şekilde yayalım.
Tatlımızı bu şekilde mümkünse 1 gece veya en az 3-4 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım. AFİYET OLSUN...