Havuç ve mor lahana tarator için öncelikle havucumuzu ve mor lahanamızı rende ile rendeleyelim.
Ardından tavaya sıvı yağ alalım ve üzerine mor lahana rendesini ekleyerek orta ateşte lahanaların rengi dönünceye kadar kavuralım.
Havuçları kavurmak için de uygun bir tavaya sıvı yağı alalım ve havuçların rengi dönene kadar soteleyelim.
Yoğurtlu sosu için uygun bir karıştırma kabına yoğurt ve mayonezi alalım.
Üzerine isteğe bağlı ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyerek çırpalım.
Kavurduğumuz mor lahanaları geniş bir tabağa alalım. Oda ısısına gelene kadar bekletelim.
Üzerine yoğurtlu sosumuzun yarısını boşaltalım ve güzelce karıştıralım.
Kavrulan havuçları da geniş bir tabağa alıp oda ısısına gelene kadar beklettikten sonra üzerine kalan yoğurtlu sosu gezdirelim ve karıştıralım. AFİYET OLSUN.