Nitelikli İşgücü Yetiştirme Akademisi
Niyet
|
Duyuru :
DEKORATİF SEPET ÖRÜCÜLÜĞÜ KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR
KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR
FOTOĞRAF ÇEKME VE GÖRSEL SANATLAR KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.
PAYHANE CAFE NİYET AKADEMİ MUHALLEBİCİ KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.
Giriş
Kayıt Ol
Kurumsal
Kuruluş Amacımız
Eğitim İlkemiz
Başkan
Kurslarımız
Ahşap Boyama
Seramik Biçimlendirme
Dünya Mutfağı
Plates Eğitimi 1. Seviye
Daha Fazlası
Kurs Merkezlerimiz
Duyurular
Foto Galeri
Payhane
Niyet Dükkan
İletişim
Payhane Mutfak Akademisi
Payhane Cafe
Kadın Budu Köfte
Malzemeler;
600g köftelik kıyma (az yağlı)
1 adet iri kuru soğan
1 yumurta
1 kahve fincanı pirinç
1 çay kaşığı kimyon
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Köfteleri bulamak için;
1/2 (yarım) çay bardağı galeta unu
1/2 (yarım) çay bardağı buğday unu
1 yumurta
Kızartmak için;
2-3 su bardağı sıvı yağ (ay çiçek yağı)
Yapılışı;
Kıymayı ikiye bölün. Yanmaz tavanıza 2-3 kaşık su ve kıymayı alın, kavurun.
Kıymayı ateşten almaya yakın rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanlarınızı ekleyin.
1 dk. kadar kavurup sonrasında kıymayı soğumaya bırakın.
Diğer yandan pirincinizi haşlayın (çok haşlamayın zira yoğurma esnasında parçalanmasın).
Yoğurma kabına soğumuş kıyma, çiğ kıyma, haşlanıp süzülmüş pirinci alın.
Yumurtayı ve baharatları ekleyin.
Köfte harcını yoğurun.
En az 2 saat kendini çekmesi ve dinlenmesi için buzdolabında bekletin.
Kızartma aşamasında, yağı derin kızartma tenceresine alın.
Köftelere iri oval şeklini verin.
Köfteleri, önce un ve galeta unu ile harmanlanmış derin kasede karışıma bulayın, ardından çırpılmış yumurtaya…
Kızgın yağda kızartın. AFİYET OLSUN...
Payhane Mutfak
Payhane İletişim
Yemek Tarifleri
Galeri