Nitelikli İşgücü Yetiştirme Akademisi
Niyet
|
Duyuru :
DEKORATİF SEPET ÖRÜCÜLÜĞÜ KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR
KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR
FOTOĞRAF ÇEKME VE GÖRSEL SANATLAR KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.
PAYHANE CAFE NİYET AKADEMİ MUHALLEBİCİ KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.
Giriş
Kayıt Ol
Kurumsal
Kuruluş Amacımız
Eğitim İlkemiz
Başkan
Kurslarımız
Ahşap Boyama
Seramik Biçimlendirme
Dünya Mutfağı
Plates Eğitimi 1. Seviye
Daha Fazlası
Kurs Merkezlerimiz
Duyurular
Foto Galeri
Payhane
Niyet Dükkan
İletişim
Payhane Mutfak Akademisi
Payhane Cafe
Kakaolu Islak Kurabiye
Malzemeler;
1 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı un
Şerbeti için;
2 çay bardağı su
2 çay bardağı şeker
Üzeri için;
Hindistan cevizi
Toz Antep fıstığı
Yapılışı;
Kakaolu ıslak kurabiyenin şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alıp karıştıralım.
Ardından ocağa alarak şerbetimizi kaynama noktasına kadar ısıtalım.
1-2 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Hamuru için yoğurma kabına oda ısısındaki tereyağı, yumurta, şeker, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu alarak elimizle karıştıralım.
Daha sonra unu yavaş yavaş ilave edelim ve hamuru yoğurmaya başlayalım.
Hazır olan kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım ve elimizle yuvarlayalım.
Hazırladığımız kurabiyeleri pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı sıralayalım.
Kakaolu kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 180°C fırında 20 dakika pişmeye bırakalım.
Pişen kurabiyeleri alalım, ilk sıcaklığının çıkması için 1-2 dakika bekletelim.
Şerbetimizi derin bir kaba aktaralım.
Kurabiyeleri çatal yardımı ile soğuyan şerbete batırarak servis tabağına alalım.
Üzerini Antep fıstığı ya da hindistan cevizi ile süsleyerek servis edelim. AFİYET OLSUN.
Payhane Mutfak
Payhane İletişim
Yemek Tarifleri
Galeri