Nitelikli İşgücü Yetiştirme Akademisi
Niyet
|
Duyuru :
DEKORATİF SEPET ÖRÜCÜLÜĞÜ KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR
KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR
FOTOĞRAF ÇEKME VE GÖRSEL SANATLAR KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.
PAYHANE CAFE NİYET AKADEMİ MUHALLEBİCİ KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.
Giriş
Kayıt Ol
Kurumsal
Kuruluş Amacımız
Eğitim İlkemiz
Başkan
Kurslarımız
Ahşap Boyama
Seramik Biçimlendirme
Dünya Mutfağı
Plates Eğitimi 1. Seviye
Daha Fazlası
Kurs Merkezlerimiz
Duyurular
Foto Galeri
Payhane
Niyet Dükkan
İletişim
Payhane Mutfak Akademisi
Payhane Cafe
Kalburabastı Tatlısı
Hamuru için;
-1 çay bardağı süt (125 ml)
-1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
-1 yemek kaşığı yoğurt
-3 yemek kaşığı irmik
-Yarım paket tereyağı veya margarin (125 gr)
-1,5 çay kaşığı karbonat
-Bir kaç damla limon suyu
-3,5 su bardağı un
Şerbeti için;
-2,5 su bardağı toz şeker
-2,5 su bardağı su (600 ml)
-Birkaç damla limon suyu
İçi için;
-Ceviz
Yapılışı;
Öncelikle
kalburabastı
tatlısının şerbeti hazırlanır. Bunun için şeker ve su küçük bir tencereye alınarak kaynamaya bırakılır.
Yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu eklenip 4-5 dakika daha kaynatılarak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Hamuru için yoğurma kabına un ve irmik alınarak elle biraz karıştırılır.
Daha sonra, oda sıcaklığındaki tereyağı, üzerine bir kaç damla limon damlatılan karbonat, süt, sıvı yağ ve yoğurt eklenerek hamur güzelce yoğurulur.
Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elle yuvarlatılır.
Top haline gelen hamur kalbur üzerine bastırılarak elle açılır.
Ortasına iri doğranmış ceviz içinden bir miktar yerleştirilir ve hamurun kenarları ortada birleştirilerek iyice kapatılır.
Hazırlanan tatlı ters çevrilerek kalburdan alınır ve fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
Hamurumuz yeterince yağlı olduğu için tepsiyi yağlamanıza gerek kalmıyor. Dilerseniz pişirme kağıdı kullanarak da pişirebilirsiniz.
Tüm hamur şekillendirildikten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakılır.
Tatlılar güzelce kızardıktan sonra fırından alınarak
sıcak tatlıya soğuk şerbet
gezdirilir.
Ben şerbeti dökmeden önce fırın kabından daha küçük bir borcama alıyoruz ki şerbet çok yayılmasın.
Birkaç saat dinlendirdikten sonra kalburabastınızı servis edebilirsiniz.
Dilerseniz servis ederken Antep fıstığı veya Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. AFİYET OLSUN.
Payhane Mutfak
Payhane İletişim
Yemek Tarifleri
Galeri