2 yemek kaşığı şeker (şeftalilerin üzerine serpmek için)
Yapılışı;
Ocaktaki fırına girebilen tavamızın yüzeyini kaplayacak şekilde 2 yemek kaşığı şekeri dökelim.
Üzerine dilimlenmiş şeftali dilimlerini dizelim. Şeftalilerimizi bu şekilde suyunu bırakıp karameliz olmasını sağlayalım.
Suyunu salan şeftalilerimizi ocaktan alalım.
Kek hamuru için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp mikserle çırpalım.(uzatmak için) Kekinizin daha iyi kabarmasını istiyorsanız, öncelikle yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
Üzerine sıvı yağ , un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek mikserle çırpalım.
Hazırladığımız kek hamurumuzu karamelize etmiş olduğumuz şeftalilerimizin üzerine dökelim. Burada kullanmış olduğumuz tavanın çapı ise 28cm.
Kekimizi 175 derece fırında 30 dakika pişirelim.
Sürenin sonunda bir kürdan yardımı ile kekimizin pişip pişmediğini kontrol edelim.
Fırından çıkan kekimiz soğuduktan sonra bir tabağa ters çevirerek tavadan çıkaralım. AFİYET OLSUN...