Tavuk etleri yıkanarak teflon bir tavaya konulur, üzerini geçecek kadar su ilave edilir.
Kaynayana kadar orta ateşte sonra kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Etler hafiften suyunu çekince tavanın bir kısmına doğru itilir ve kalan boş kısma bütün yağlar konulur erimesi sağlanır yağlar erirken, 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber yağın üzerine ilave edilerek kızdırılır.
Daha sonra pişen tüm tavuk etlerine yayılır .Sekiz – on dakika kadar bu yağda karıştırılarak kavrulur.
Bu arada rendelemiş olduğumuz domates de ilave edilir. Üzerine 1 çay bardağı kaynar su eklenerek kısık ateşte son 10 dakika kadar daha pişirilir daha sonra tavanın içindeki etlerin üzerine kullanılacak olan somun ekmek konulup bastırılarak lavaşların ısınması veya kullanılacak ekmeğin yumuşaması ve yağlanması sağlanır.
Tantuni bolca ekmek arasına koyalım.
Üzerine ince doğranmış ve istenirse sumakla harmanlanmış soğan, küçük küçük doğranmış domatesler ve kıyılmış maydanozlar koyalım. AFİYET OLSUN...